У Чорногорії запобігли замаху на прем'єра Джукановича

06 листопада 21:48

За даними слідства, група терористів була сформована на території Чорногорії, Сербії та Росії.

 

Прокуратура Чорногорії повідомила, що правоохоронні органи зірвали плани організованої злочинної групи вбити прем'єр-міністра країни Міло Джукановича, передає Reuters.

Угруповання мала намір вбити Джукановіча, щоб проросійська опозиція, у якої недостатньо ресурсів для перемоги на виборах, змогла захопити владу в Чорногорії.

"Органи державної влади з'ясували, що злочинна група була сформована на території Чорногорії, Сербії та Росії з завданням здійснювати акти тероризму", – уточнив спецпрокурор із боротьбі з організованою злочинністю Мілівоє Катніч.

Читайте також: Чорногорія приєдналася до НАТО

Раніше Джуканович заявляв, що Росія фінансує місцеву опозицію, щоб зірвати заплановане входження Чорногорії до НАТО.
Російський МЗС назвав рішення НАТО про переговори з Чорногорією щодо вступу цієї країни до Північноатлантичного альянсу конфронтаційним кроком, змушує Москву до відповідної реакції.

Напередодні кілька громадян РФ були депортовані з Сербії за участь у підготовці терористичних акцій і антиурядових виступів у Чорногорії.

Детальніше про спроби зриву виборів і перевороту в Чорногорії читайте у статті Костянтина Федоренка "Балкани: зовнішньополітичний провал Росії?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".