У члена екіпажу плавучого госпіталю ВМС США в Нью-Йорку виявили коронавірус

07 квiтня 17:45

Його хвороба не вплине на прийом пацієнтів на судні.

 

У члена екіпажу плавучого госпіталю, спрямованого у Нью-Йорк на допомогу в боротьбі з коронавірусом, виявили зараження COVID-19. Хворого на госпітальному судні USNS Comfort ізолювали, повідомили у ВМС США, повідомляє у вівторок агентство Associated Press.

Наголошується, що його хвороба не вплине на прийом пацієнтів на судні.

Плавучий госпіталь прибув у Нью-Йорк для допомоги лікарням міста, який вже перевантажені через велику кількість хворих на коронавірус, на минулого тижня. Відтоді він прийняв близько 40 пацієнтів, вони не були заражені COVID-19.

У понеділок президент США Дональд Трамп дав згоду на те, щоб на борт корабля брали, в тому числі, хворих COVID-19.

Раніше повідомлялося, що в Нью-Йорку кафедральний собор Іоанна Богослова, який вважається найбільшим готичним собором світу, перетворять в госпіталь для прийому там хворих на коронавірусну інфекцію.

Читайте також: Хто ховається за захисною маскою

Як повідомлялося, США займають перше місце у світі за кількістю виявлених випадків COVID-19. Летальні випадки зафіксовано в усіх штатах за виключенням Вайомінгу. Найбільш складна ситуація – у Нью-Йорку і Нью-Джерсі.

В Білому домі очікують пік пандемії в найближчі два тижні. Згідно з прогнозами, від COVID-19 можуть померти від 100 до 240 тисяч американців.