У Чилі загинув співзасновник брендів North Face і Esprit

09 грудня 17:48

Бізнесмен і філантроп Дуглас Томпинкс помер від переохолодження.

 

У вівторок, 8 грудня, в Чилі в віці 72 років помер співзасновник брендів одягу North Face і Esprit і захисник навколишнього середовища Дуглас Томпкінс, повідомляє Associated Press. Бізнесмен помер від переохолодження.

Томпкінс у вівторок, 8 грудня, вирішив сплавитися на каяку по озеру Хенераль-Каррера, яке розташоване в Патагонських Андах на кордоні Чилі та Аргентини. Близько 12:30 (17:30 за Києвом) стало відомо, що човен, в якому, крім 72-річного бізнесмена, перебували ще п'ятеро людей, перекинувся, передає Teletrece.

Andrés Azócar, autor del libro "Tompkins: El millonario verde", relata pasajes de la vida del fallecido estadounidense. "Era un tipo obsesivo".

Posted by Teletrece on 9 грудня 2015 р.

До рятувальної операції, за інформацією CBS News, були залучені військовий катер, а також вертоліт. У результаті були евакуйовані всі шість осіб. Томпкінса госпіталізували у реанімаційне відділення лікарні міста Койайке, де через п'ять годин він помер. Іншим постраждалим медична допомога була надана на місці.

За попередніми даними, інцидент стався через погіршення погодних умов.

Дуглас Томпкінс народився 20 березня 1943 року в американському штаті Огайо. У 1964-му він заснував компанію North Face, а в 1968 році разом зі своєю дружиною Сьюзі Томпкінс Бюэлл - фірму з виробництва одягу Esprit. Згодом шлюб розпався. У 1989-му мільйонер залишив підприємницьку діяльність і переїхав на південь Чилі, де він і його друга дружина Крістін зайнялися проектами з охорони навколишнього середовища.

17 серпня 2012 року в Парижі у віці 67 років помер глава компанії Pernod Ricard - Патрік Рікар. Рікар успадкував бізнес у батька і перетворив скромне сімейне підприємство у Франції на транснаціональну компанію. Кількість співробітників компанії в 70 країнах світу досягає 17 680 осіб. На фірмових заводах Pernod Ricard розливаються горілка Absolut, віскі Jameson і шампанське Perrier-Jouet.