У Чехії представили новий уряд Бабіша

27 червня 13:06

Перший уряд Бабіша не отримав вотум довіри парламенту.

 

Президент Чехії Мілош Земан представив сьогодні, 27 червня, склад нового коаліційного уряду. Про це повідомляє державне чеське телебачення.

До складу уряду прем'єр-міністра Андрея Бабіша увійшли десять міністрів правоцентристського руху АНГ ("Акція незадоволених громадян"), а також чотири міністри від Чеської соціал-демократичної партії.

Посаду міністра закордонних справ у новому уряді Чехії зайняв голова Соціал-демократичної партії Ян Гамачек. Він також зайняв пост глави МВС. Також представники цієї партії отримали міністерства закордонних справ, праці та соціальних відносин, сільського господарства і культури. Президент Чехії сподівається, що новий уряд "докладе всіх зусиль для розвитку країни.

Зазначимо, перший уряд Бабіша не отримав вотум довіри парламенту в січні і з тих пір виконувавобов'язки. Голосування за новий уряд очікується 11 липня.

Андрей Бабіш - чеський підприємець-мільярдер, словак за походженням, який у 2015 році за версією журналу "Forbes" вважався найбагатшим словаком у світі. У 2014-2017 роках обіймав посаду міністра фінансів і першого заступника прем'єр-міністра Чеської Республіки. Був звільнений з посади 24 травня 2017 року за підозрою в податковому шахрайстві, корупції та протизаконному впливі на засоби масової інформації. 19 січня 2018 року Бабіша було позбавлено депутатської недоторканості.

Нагадаємо, у Чехії в січні 2018 року на другий термін переобраний 73-річний Мілош Земан. Земан з невеликим відривом обійшов свого суперника, набравши на 200 тисяч більше голосів.