У Центрі космічних досліджень в Ірані сталася пожежа - загинули троє вчених

05 лютого 02:19

В одній з будівель космічного центру під час святкових заходів сталася пожежа.

 

В результаті пожежі в одній з філій Центру космічних досліджень в Ірані загинули троє вчених. Про це заявив міністр телекомунікацій Мухаммед Джавад Азарі Джахромі, який зазначив, що не може розкривати подробиць, оскільки ведеться розслідування, повідомляє Associated Press.

За словами міністра, пожежа сталася під час святкового заходу, присвяченого 40-й річниці ісламської революції в Ірані. При цьому імена загиблих названі не були.

Як відомо, 15 січня Іран здійснив невдалий запуск супутника "Паях" ("Послання") вітчизняного виробництва. Іранській ракеті-носію не вдалося набрати необхідної швидкості для виведення апарату на орбіту. Однак планується запуск нового супутника.

За останнє десятиліття молода космічна програма Ірану відправила кілька супутників на орбіту, а в 2013 році запустила у космос мавпу.

Нагадаємо, Іран оголосив про початок нового ракетного проекту, незважаючи на загострення відносин з Сполученими Штатами Америки.

Як повідомлялося, в США дійшли висновку, що Іран протягом 2016 року залишався "провідною державою-спонсором тероризму", і підтримувані Тегераном угруповання зберегли можливість представляти загрозу для США і їх союзників.