У центрі Багдада прогриміли три вибухи: загинули 23 людини, 68 було поранено

17 вересня 15:30

Бойовики "Ісламської держави" взяли на себе відповідальність за теракт в Багдаді.

 

Не менше 23 осіб загинули і 68 було поранено через три вибухи бомб у шиїтських районах в центрі Багдада у четвер, повідомляє агентство Reuters з посиланням на джерела.

Два вибухи здійснили терористи-смертники в торговому районі Баб Аль-Шаргей, в наслідок чого загинули 19 осіб. Третій вибух стався в сусідньому районі Баб Аль-Мудхам, загинули чотири людини. Джерела в лікарні повідомили, що в цілому через вибухи було поранено 68 осіб.

Як повідомляє ТАСС, бойовики "Ісламської держави" взяли на себе відповідальність за цей теракт.

Багдад намагається подолати угруповання "Ісламська держава", але прогресу доки в цій боротьбі не спостерігається.

13 червня уряд Іраку офіційно оголосив про початок масштабної військової операції з повернення контролю над західною провінцією Анбар, яка на даний момент знаходиться під владою бойовиків ІДІЛ. В даній провінції розташовані такі великі міста, як Рамаді і Фаллуджа.

У травні Пентагон звинуватив армію Іраку в небажанні воювати проти ІДІЛ. Глава Пентагону Ештон Картер заявив , що США можуть допомогти багатьом армії Іраку, але нездатні наділити їх бажанням воювати.

Раніше в Пентагоні заявили, що на розгром терористичної угруповання ІДІЛ піде до 10 років. Також у Пентагоні зазначили, що ісламісти змінили свою тактику з метою скоротити втрати від авіаударів коаліції. Американський президент Барак Обама заявляв, що Вашингтон не має закінченоїстратегії зі звільнення Іраку від терористичного угруповання ІДІЛ.