У Британії ще один міністр пішов у відставку через розбіжності щодо Brexit

10 листопада 18:31

Джо Джонсон різко розкритикував Терезу Мей.

 

У Великій Британії міністр транспорту Джо Джонсон, брат екс-міністра закордонних справ Боріса Джонсона, пішов у відставку через незгоду з проектом угоди про Brexit. Він різко розкритикував прем'єр-міністра країни Терезу Мей, зазначивши, що пропонована угода про вихід Британії з Європейського союзу є "жахливою помилкою", передає "Радіо Свобода".

Зазначається, що Джонсон виступив на підтримку проведення повторного референдуму про вихід країни з Євросоюзу, інакше Британія опиниться на порозі найбільшої з часів Другої світової війни кризи. Джо Джонсон є одним із перших високопоставлених консерваторів, який відкрито висловився на користь повторного референдуму й закликав інших наслідувати його приклад.

Раніше повідомлялося, що переговори з ЄС з приводу Brexit зайшли в глухий кут. Велика Британія загрожує вийти без підсумкової угоди, якщо лідери блоку не пом'якшать свою позицію щодо ірландського кордону і торгівлі. У свою чергу голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив про те, що ЄС готовий до всіх можливих наслідків переговорів.

Нагадаємо, що 12 липня уряд Мей представив свій план щодо Brexit, призначеного на 29 березня 2019 року. Мінфін Британії передбачив більше трьох мільярдів доларів, прораховуючи різні сценарії Brexit.