У Болгарії звільнили відразу трьох міністрів після резонансної ДТП

01 вересня 00:35

Чиновники позбулися посад через ДТП, в якій загинули 17 осіб.

 

У Болгарії в п'ятницю, 31 серпня, на екстреному засіданні Кабміну прем'єр звільнив міністра внутрішніх справ Валентина Радєва, міністра транспорту Івайло Московські і відповідального за регіональний розвиток Миколу Нанкова через ДТП, яка сталася минулої суботи.

Як повідомлялося, в ДТП недалеко від міста Своге загинули 17 осіб. Водій автобуса втратив керування на нещодавно відремонтованій ділянці дороги, внаслідок чого автобус впав з обриву. Експерти проводять аналіз асфальту. Вже зараз говорять про ряд порушень, які спричинили трагедію. Це і асфальт, призначений для будівництва паркових алей, а не автомобільних доріг. Також місцева влада не встановила дорожній знак, що обмежує максимальну швидкість на рівні 40 км/год, передає euractiv.

ДТП спричинила великий суспільний резонанс. Безліч жителів країни звинуватили уряд у масовому шахрайстві при будівництві доріг. ЗМІ пишуть, що потрібен негайний ремонт багатьох інших нових автомагістралей. Також в країні вказують на відсутність ефективного нагляду за компаніями з будівництва доріг та масової корупції в цьому процесі.

Нагадаємо, в Україні великий резонанс викликала ДТП недалеко від Житомира, внаслідок якої загинуло 10 пасажирів маршрутки. Влада відразу ж почала перевірки перевізників і анонсувала заборону на перевезення пасажирів в перероблених з вантажних маршрутних автобусах.