У Білому домі вірять у ядерне роззброєння КНДР

18 червня 03:26

Ортегус помітила, що Білий дім отримує чимало повідомлень про брехні Кім Чен Ина, однак воліє не приділяти їм уваги, як недостовірним.

 

Адміністрація президента США Дональда Трампа продовжує вірити в те, що лідер Північної Кореї Кім Чен Ин виконає дані на самітах у Сінгапурі та Ханої обіцянки і проведе повну денуклеаризацію КНДР, 17 червня на брифінгу заявила прес-секретар Державного департаменту США Морган Ортегус, повідомляє "Укрінформ".

"Президент Трамп і держсекретар вірять, що Кім Чен Ин виконає взяті на себе зобов'язання щодо денуклеаризації", – зазначила Ортегус, додавши, що її позиція є офіційною позицією уряду США.

Таким чином Ортегус прокоментувала інформацію, що Кім Чен Ин, всупереч своїм же словами, не збирається позбавляти КНДР ядерного статусу. Ортегус помітила, що Білий дім отримує чимало таких повідомлень, однак воліє не приділяти їм уваги, як недостовірним.

Нагадаємо, в Ханої Трамп і Кім не домовилися щодо денуклеаризації Північної Кореї, проте Кім заявив, що запевнив Трампа, що хоче "позбавитися своєї ядерної програми". Саміт США-КНДР завершили достроково, проте, за даними північнокорейських ЗМІ, Дональд Трамп і Кім Чен Ин встигли домовитися про нову зустріч.