У Білому домі пояснили демарш Трампа щодо технологічної блокади Huawei

01 липня 01:45

Представники американської адміністрації стверджують, що мова йде про випадки, що не належать до категорії державної безпеки.

 

Дозвіл президента США Дональда Трампа для китайської корпорації Huawei, який дозволяє їй знову купувати американську технологічну продукцію, не можна вважати "беззастережної амністією", заявив голова Національної економічної ради Білого дому Лоуренс Кудлоу, передає Deutsche Welle.

Кудлоу пояснив, що згідно з рішенням Трампа, міністерство торгівлі США тимчасово надасть корпорації Huawei ряд додаткових ліцензій, однак ці ліцензії дозволять їй здійснювати постачання та закупівлю низки товарів загального призначення, що, на думку Кудлоу, не має ніякого відношення до істинних цілей оголошеної корпорації технологічної блокади.

"Ми не вважаємо, що ці випадки зачіпають питання національної безпеки США", – резюмував Кудлоу.

29 червня президент США Дональд Трамп заявив, що знову дозволяє китайської корпорації Huawei купувати американську технологічну продукцію; при цьому мови щодо виключення компанії з "чорного списку" не йде. Доля компанії знаходиться у центрі триваючої торгової війни між США і Китаєм. Трамп на саміті G20 в Японії оголосив, що переговори між двома країнами відновляться, проте майбутнє компанії не буде відоме до закінчення цих переговорів.

Раніше президент США Дональд Трамп оголосив у країні національний надзвичайний стан для захисту американських комп'ютерних мереж від зовнішніх "іноземних ворогів". Влада США вважає, що Китай займається шпигунством за допомогою устаткування для мереж 5G, яке постачає зокрема Huawei.

Міністерство торгівлі США прийняло рішення внести китайську компанію Huawei у список фірм, поставки для яких можуть здійснюватися США тільки на підставі спеціальних ліцензій.