У Білому домі не виключили повторний шатдаун

11 лютого 01:30

Переговори про будівництво стіни на мексиканському кордоні можуть знову зайти в глухий кут.

 

Робота уряду США може бути знову припинена з 15 березня. Виконуючий обов'язки глави апарату Білого дому Мік Малвейни не став виключати такої можливості. В інтерв'ю телеканалу NBC в неділю, 10 лютого, він пояснив, що причиною чергового "шатдауна" знову може стати питання фінансування будівництва стіни на кордоні з Мексикою, тому що Демократична партія не погоджується голосувати за виділення коштів на це.

"Припустимо, на цих переговорах превалює позиція лівого флангу Демократичної партії. І вони покладуть на стіл президента законопроект, приміром, з нульовою сумою на стіну. Або з 800 млн доларів - а це буде абсурдно малою сумою. Як президент це підпише?", - заявив тимчасовий керівник Адміністрації президента США.

Нагадаємо, "шатдаун" в США тривав 35 днів і став найтривалішим в історії. Під час бездіяльності уряду у відпустку за власний рахунок були відправлені близько 800 тисяч держслужбовців. У США почалися збої у роботі кількох аеропортів, історії про те, що співробітники правоохоронних органів не могли виконувати свою роботу в повну силу, допомогли переконати Трампа в короткостроковому рішенні знову відкрити уряд.

Уряд відновив свою роботу з 26 січня - президент США Дональд Трамп, отримавши підтримку Сенату, поставив підпис на законопроекті про виділення бюджетних коштів і відновлення фінансування уряду терміном до 15 лютого.