У Баку горіла 130-метрова будівля

28 квiтня 12:49

Пожежа охопила 13-20 поверхи будівлі, яку раніше називали Trump Tower.

 

У столиці Азербайджану Баку горіла одна з найвищих будівель країни, яку раніше називали Trump Tower. Пожежа охопила 13-20 поверхи будівлі. За даними місцевих ЗМІ, задимлення сталося на останньому поверсі. Повідомляється, що до гасіння пожежі було залучено шість пожарних підрозділів Міністерства з надзвичайних ситуацій Азербайджану. До місця пожежі також приїхав голова МНС Кемалледін Гейдаров.

Будинок являє собою 130-метрову вежу - одну з п'яти найвищих будівель Азербайджану. Її будівництво почалося у 2008 році. До кінця 2011 року бетонний каркас будівлі було добудовано, розпочалося скління екстер'єру. У 2015 році всі зовнішні роботи з оздоблення фасаду були завершені.

Після обрання Дональда Трампа президентом США, з назви будівлі прибрали Trump Tower. Компанія Trump Organization припинила ліцензійні угоди щодо проектів у декількох країнах, в тому числі і в Азербайджані.

Оновлення. За даними "Інтерфакс-Азербайджан", пожежу вдалося загасити. МНС поки не повідомляло про причини пожежі, а також про жертви або постраждалих.

Нагадаємо, що в Нью-Йорку 7 квітня загорівся хмарочос Trump Tower. Під час пожежі загинула людина, в процесі гасіння вогню постраждали шестеро пожежників. На ліквідацію займання їм знадобилося дві години. Правоохоронці встановили особу загиблого – ним виявився 67-річний Тодд Брасснер, який проживав у квартирі на 50-му поверсі.