У Багдаді знову обстріляли ракетами посольство США

26 березня 05:33

Повідомляється про дві ракети, що впали в "зеленій зоні" столиці Іраку, де знаходиться американське представництво.

 

Дві ракети впали в районі розташування посольства США в Багдаді, таким чином, це вже четвертий удар по американської дипмісії в Іраку і 25-я атака на об'єкти США в цій країні з листопада минулого року, повідомляє арабський телеканал "Аль-Арабія".

Кореспонденти "Аль-Арабії" повідомляють про звуки ракетних залпів і вибухи, які чули місцеві жителі пізно ввечері в середу. До світанку 26 березня повідомлялося, що "зелена зона" Багдада, де розміщено посольство США, зазнала ракетного удару. Арабський телеканал розповідає про дві ракети, які відносить до аналогічних радянських снарядів, що використовувалися в установках залпового вогню БМ-13, відомих як "Катюша". Неясно, чи йдеться про саморобні пристрої або справжні боєприпаси російського чи радянського виробництва.

Про жертви і руйнування в результаті атаки поки нічого не повідомляється.

Після знищення генерала іранської армії Сулеймані, обстріли американського посольства і американських військових баз помітно почастішали. Посольство США зазнало ракетного обстрілу 4 січня, 27 січня в районі будівлі посольства впало 5 ракет, а напередодні загибелі Сулеймані на територію посольства увірвався агресивний натовп, який влаштував підпал. Президент Трамп звинувачує в цих діях Іран і підконтрольні іранцям терористичні угруповання. Ударів терористів останнім часом також зазнавали військові бази, розташовані в районі Багдада.