У 2016 році штабу Трампа пропонували прийоми для перемоги на виборах - The New York Times

09 жовтня 05:35

І несподівано, але це була не Росія. Майже повний набір з арсеналу кремлівських "тролів" - фейки, дискредитацію, пропаганду, стеження, провокації - пропонувала штабу Трампа ізраїльська фірма Psy-Group.

 

Рік Гейтс, партнер засудженого колишнього керівника передвиборчого штабу президента США Дональда Трампа Пола Манафорта, під час виборів в 2016 році замовляв ізраїльській фірмі Psy-Group розробку плану забезпечення перемоги Трампа у президентських перегонах, повідомляє у своєму новому матеріалі видання The New York Times.

Видання пише, що Гейтс хотів отримати від Psy-Group план по користуванню онлайн-аудиторією для перемоги Трампа на праймеріз республіканців і на президентських виборах.

Зокрема, серед запропонованих фірмою заходів було створення безлічі фейкових акаунтів для пропаганди і дискредитації суперників Трампа. Також ізраїльські експерти пропонували штабу Трампа таємно збирати інформацію про кандидата від демократів Гілларі Клінтон.

Видання підкреслює, що залишається невідомим, чи скористався штаб Трампа пропозиціями ізраїльських політтехнологів.

Раніше президент США Дональд Трамп висловив побоювання щодо того, що на наступних виборах Росія може спробувати вплинути на користь Демократичної партії.

У середині липня офіс спеціального прокурора Роберта Мюллера розкрив схему злому російськими хакерами виборчої системи США для втручання у вибори 2016 року.

13 липня Міністерство юстиції США висунула офіційні обвинувачення 12 співробітникам військової розвідки Росії за втручання у вибори президента США. Російських спецслужбістів звинуватили у зломі електронної пошти керівництва Демократичної партії.

У ФБР заявили про те, що наполягатимуть на екстрадиції обвинувачених. У Росії продовжують заперечувати втручання у вибори президента США.