Туристи евакуйовані з грецького острівної табору в результаті пожежі

12 серпня 14:46

Туристичний табір і прилеглі будинки на південно грецькому острові Елафонісос були евакуйовані в неділю оскільки через сильний вітер посилилася пожежа на прилеглій території.

 

Влада оголосила що вогонь "під контролем" в суботу ввечері, але пожежа знову спалахнула. Пожежна служба Греції повідомила, що 121 пожежний, шість літаків і п'ять вертольотів боролися з вогнем, перш ніж він був ліквідований в неділю ввечері.

Кілька тисяч туристів покинули острів на поромах в неділю.

Деякі з тих, хто намагався покинути острів, описали евакуацію як неорганізовану, повідомивши що вони не отримали офіційного попередження, але вирішили залишити острів через небезпеку для свого життя.

Сильні вітри і високі температури допомогли розпалити десятки лісових пожеж по всій Греції. Пожежна служба сказала, що 63 з ных спалахнули між 7ю вечора суботи та 7ю вечора неділі.

У вівторок грецька влада попереджали про збільшення небезпеки виникнення пожеж на більшій частині південної частини материкової Греції, на північних островах Егейського моря і в частині північно-східній провінції Фракія, недалеко від турецького кордону.