Туреччина і Молдова спростили візовий режим

19 лютого 03:59

Угода про спрощення візового режиму між Молдовою та Туреччиною набула чинності.

 

Турция і Молдова спростили візовий режим: з 19 лютого 2019 року громадяни цих двох країн зможуть здійснювати взаємні візити за посвідченнями особи. Про це повідомило інформаційне агентство "Анадолу" з посиланням на посла Туреччини в Молдові.

Угоду про спрощення візового режиму було підписано 17 жовтня 2018 року в рамках візиту президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана до Молдови.

З 19 лютого громадяни Молдови зможуть залишатися в Туреччині без візи 90 днів на кожні 180 днів, але не більше. Для цього буде достатньо пред'явлення ID-карти, пояснив посол. Та ж вимога поширюватиметься на турецьких громадян, які відвідують Молдову.

У минулому році 35 відсотків громадян Молдови, які виїхали на відпочинок за кордон, тобто близько 80 тисяч осіб, відвідали курорти Туреччини. З Туреччини до Молдови в 2018 році прибуло 20 тисяч туристів. Обидві сторони сподіваються, що спрощення візового режиму залучить до країн нових туристів.

З січня 2019 року влада Туреччини зобов'язала іноземних громадян оплачувати збір за забезпечення безпеки. Зараз іноземні громадяни Туреччини сплачують податок на обслуговування, який стягується після прибуття до аеропорту, передає AA.