Трюдо запросив біженців в Канаду після антиімміграційного указу Трампа

29 сiчня 12:55

Він запевнив, що його країна з радістю прийме всіх, хто тікає від переслідування.

 

Після того, як президент США Дональд Трамп заборонив іммігрантам з семи мусульманських країн перетинати американський кордон, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо запросив біженців до своєї країни.

"Ті, хто тікають від переслідувань, терору і війни - канадці приймують вас не залежно від вашої віри. Різноманітність наша сила", - написав голова канадського уряду на своїй сторінці в Twitter.

Нагадаємо, що нещодавно президент США Дональд Трамп заборонив іммігрантам з Іраку, Сирії, Ірану, Судану, Лівії, Сомалі і Ємену приїжджати в його країну. Це викликало обурення у світі. Зокрема, ООН закликала Вашингтон відмовитися від цього рішення. А вчора Нобелівські лауреати підписали петицію проти рішення Трампа обмежити імміграцію. Вони зауважили, що президентський указ шкодить американській науці, а також може розділити сім'ї.

Обмеження імміграції стало однією з передвиборчих обіцянок Дональда Трампа. Нещодавно він підписав указ про будівництво стіни на кордоні з Мексикою. При цьому Президент США запевнив громадян, що будівництво загороджувального споруди на кордоні фінансуватиметься з федерального бюджету, але з часом Мехіко компенсує всі витрати.