Трьом журналістам-фігурантам справи "БелТА" висунули звинувачення

08 листопада 23:46

Журналістам пред'явлені звинувачення по частині 2 статті 349 Кримінального кодексу Білорусі.

 

Мінському кореспонденту російської редакції Deutsche Welle Павлюку Биковському пред'явлені звинувачення у несанкціонованому доступі до платної підписки держагентства "БелТА". Про це в четврег, 8 листопада, повідомляє DW.

За інформацією видання, журналіста допитували 1,5 години, після чого у нього взяли підписку про невиїзд. Також Биковському пред'явлено позов у розмірі 4 тисяч білоруських рублів (понад 1,5 тисячі євро).

Крім того, позов в частині 2 статті 349 Кримінального кодексу Білорусі у розмірі 12 тисяч рублів пред'явлений головному редактору агентства БелаПАН Ірині Левшиній. Збиток, нанесений редактором новин порталу Tut.by Галиною Уласик, оцінений у 17 тисяч рублів.

Раніше звинувачення були пред'явлені шести співробітникам новинного порталу Tut.by і двом журналістам недержавної інформаційної компанії БелаПАН.

Нагадаємо, 7-8 серпня у Білорусі затримали20 журналістів видань Tut.by, "БелаПАН" і Realt.by. Правоохоронці також провели обшук в редакції газети "Культура".

За версією слідства, протягом 2017-2018 років було скоєно понад 15 тисяч несанкціонованих підключень до закритої стрічки новин інформагентства "БелТА". У результаті підприємству "БелТА" нібито було завдано значних збитків у вигляді підриву ділової репутації та заволодіння захищеною інформацією.