Трамп звинуватив республіканця Мюллера в упередженому розслідуванні

19 березня 05:40

Президент США вважає, що про це свідчить наявність 13 "закоренілих" демократів у команді спецпрокурора.

 

Президент США Дональд Трамп вкотре заявив про відсутність будь-якої змови з Росією під час президентської кампанії, а також звинуватив спецпрокурора Роберта Мюллера в упередженому розслідуванні, про що написав у своєму Twitter.

Він вважає нечесним роботу 13 демократів у команді Мюллера, який розслідує втручання Росії в американські вибори в 2016 році.

"Чому це в команді Мюллера 13 закоренілих демократів, кілька затятих прихильників Шахрайки Хілларі і Нуль республіканців? Нещодавно ще одного демократа додали ... комусь це здається чесним? І все одно, ЗМОВИ НЕМАЄ!", - заявив Трамп.

Варто додати, що сам спецпрокурор Роберт Мюллер є республіканцем.

Напередодні адвокат Трампа Джон Дауд заявив, що спецпрокурору час закінчувати розслідування. Спочатку він стверджував, що зробив цю заяву від імені президента, однак пізніше змінив свою позицію, заявивши, що говорив "сам за себе".

Ці заяви викликали занепокоєння з боку однопартійців Трампа, які застерегли його від усунення Мюллера від розслідування.

Нещодавно ЗМІ повідомляли, що адвокати президента Дональда Трампа намагаються домовитися про угоду зі спеціальним прокурором Робертом Мюллером, суть якої в тому, що очільник Білого дому дасть свідчення спецпрокурору в обмін на швидке припинення слідства.

Наприкінці січня Дональд Трамп повідомив журналістам, що готовий під присягою поспілкуватися зі спеціальним прокуроромРобертом Мюллером, який розслідує справу про "російський слід" в американських виборах.

17 травня 2017 року міністерство юстиції США призначило Роберта Мюллера на посаду спеціального прокурора для розслідування втручання Росії в президентські вибори.

У рамках справи Мюллер викликав на допит генерального прокурора США Джеффа Сешнса. Він став першим з адміністрації Трампа, який давав свідчення в цій справі.

Також повідомлялося, що спецпрокурор США зацікавився бізнес діяльністю Дональда Трампа в Росії до початку передвиборчих перегонів 2016 року.