Трамп змінив думку про глобальне потепління

10 сiчня 05:34

Президент США більше не вважає проблеми клімату вигадками вчених

 

Президент США Дональд Трамп раптово змінив думку про проблеми клімату. Раніше він заперечував глобальне потепління і неодноразово заявляв, що не довіряє думці вчених про те, що саме людина - причина всіх бід на планеті, і її діяльність завдає природі непоправної шкоди, через що зміни клімату набувають незворотний характер.

Тепер Трамп розглядає глобальне потепління як серйозну проблему. Таку заяву американський лідер зробив на прес-конференції в Білому домі 9 січня.

Трамп негативно відповів на питання журналіста, чи вважає він проблему глобального потепління вигаданою, передає Кореспондент.

"Це не є містифікацією. У цьому немає нічого вигаданого. Це дуже серйозна тема. Я хочу найчистіше повітря і найчистішу воду", − підкреслив президент США.

Читайте також: Трамп оголосив про вихід США з Паризької угоди про клімат

У минулому році кліматологи повідомили про те, що США вже відчувають серйозні і дорогі наслідки зміни клімату. У звіті ООН, опублікованому в жовтні, вчені погоджуються, що для того, щоб утримати потепління планети на рівні 1,5 градуса або менше, викиди вуглецю в атмосферу після 2020 року повинні різко скоротитися, і у нас є всього приблизно 12 років, щоб це зробити. Але як? Видання Vox до дня Землі підготувало список заходів, які допоможуть людству впоратися зі змінами клімату.