Трамп заявив, що "російська справа" знижує його рейтинг

06 грудня 19:50

Рейтинг схвалення Трампа серед американців становить 50%.

 

Президент США Дональд Трамп поскаржився, що розслідування спеціального прокурора Роберта Мюллера щодо російського втручання в американські президентські вибори 2016 року знижує його рейтинг схвалення серед населення. Про це він написав на своїй сторінці в Twitter.

"Якщо б не було фальшивого полювання на відьом у "російському справі" та враховуючи все, чого ми досягли за останні два роки (податкову реформу і регулювання в економіці, судді, військові, ветерани), мій рейтинг був би на рівні 75% замість 50%. Це називається гоніння на президента!", - підкреслив він.

Згідно з даними опитування дослідної служби Rasmussen Reports рейтинг схвалення Трампа серед виборців складає 50%.

Трамп неодноразово критикував спецпрокурора Мюллера за "недобросовісний підхід" і називав його розслідування фікцією.

У липні офіс Мюллера розкрив схему зламу для втручання у вибори в 2016 році. У втручанні в американські вибори звинувачують, в тому числі, 12 співробітників Головного розвідувального управління Росії.

Нагадаємо, в 2017 році колишній радник Дональда Трампа з питань національної безпеки Майкл Флінн пішов на угоду зі слідством і визнав себе винним у дачі неправдивих свідчень агентам ФБР щодо його контактів з колишнім послом РФ Сергієм Кисляком. До інавгурації Трампа Флінн неодноразово спілкувався з послом РФ в США і обговорював питання зовнішньої політики із російською стороною як приватна особа, що є порушенням американського законодавства. Пізніше колишній адвокат Трампа Майкл Коен зізнався у лжесвідченні у Конгресу США у "російському справі" і в скоєнні злочину за наказом президента. 21 серпня, даючи показання, юрист визнав у суді, що під час виборчого циклу 2016 року вчинив дії, необхідні для приховування від громадськості інформації, яка була б шкідлива для кандидата і кампанії в суді. При цьому, заявив Коен, він діяв "в координації і за вказівкою кандидата на федеральний пост".