Трамп заявив, що не знає хто такий Тейлор

24 жовтня 10:39

Також, глава Білого дому розкритикував розслідування демократів, яке, за його словами, не відповідає встановленим процедурам і умов прозорості.

 

Президент США Дональд Трамп заявив, що не знає Вільяма Тейлора, тимчасового повіреного у справах США в Україні, який напередодні свідчив проти нього в Конгресі рамках процедури імпічменту, написав у Twitter.

Глава Білого дому заявив, що свідчать проти нього тільки опоненти, які говорять неправду і беруть участь в незаконному розслідуванні процедури імпічменту.

Американський президент зазначив, що не знає хто такий дипломат Тейлор.

"Непримиренний опонент Трампа республіканець Джон Беллінгер представляє також опонента Трампа Вільяма Тейлора (якого я не знаю) в свідченнях перед Конгресом. Демократи дають республіканцям нульове представництво і нуль прозорості. Хтось думає, що це справедливо? Незважаючи на те, що не було жодної "послуги за послугу", – написав Трамп.

Після цього американський президент висловив думку, що було б чудово, якщо б Адміністрація Білого дому не давала посади його супротивникам.

"Було б чудово, якби люди в адміністрації Трампа, які (сподіваюся!) бажають найкращого, припинили б брати на роботу принципових противників Трампа, ще гірше нероб-демократів. Нічого доброго з ними не буде", – написав глава Білого дому.

22 жовтня, Тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор дав свідчення у Конгресі рамках процедури імпічменту. Дипломат повідомив конгресменам про спроби оточення президента Дональда Трампа отримати компромат на Джо Байдена, ймовірного кандидата в президенти від демократів, і його сина Хантера в обмін на розморожування військової допомоги Україні.

За словами Тейлора, повний текст вступного слова якого вже опублікували низка американських видань, близький до Трампа голова представництва США в Євросоюзі Гордон Сондленд у телефонних розмовах говорив, що військову допомогу можуть розблокувати, якщо українська влада публічно оголосить про розслідування щодо Байденів.

Тейлор уточнив, що, розмірковуючи про розслідування, Сондленд говорив про вплив українців на вибори президента США в 2016 році, а також згадував компанію B

Про початок процедури спікерка Палати представників Ненсі Пелосі повідомила 24 вересня.

17 жовтня, демократи заявили, що планують надати обвинувальний висновок про імпічмент Трампа до Дня Подяки.

Докладніше про скандал, помилки Зеленського у спілкуванні з Трампом і їх наслідки для України читайте в матеріалі Юлії Мостової "Між стільцями" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".