Трамп заявив про можливість зустрічі з Путіним вже цього літа - Politico

16 червня 01:45

В ході бесіди із журналістами Трамп визнав, що така зустріч цілком можлива.

 

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявляє про можливість зустрічі з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним вже цього літа, повідомляє американське видання Politico, про це Трамп заявив сьогодні журналістам на ґанку Білого дому.

Хоча Трамп не назвав ніяких точних дат, він підтвердив можливість такої зустрічі. Зокрема, у відповідь на запитання журналістів з цього приводу американський президент відповів: "Це можливо".

Ми повідомляли, що 8 червня з'явилася інформація, що президент РФ Володимир Путін і президент США Дональд Трамп можуть провести переговори в Австрії; зазначається, що зустріч може пройти у Відні. Путін попросив канцлера Австрії Себастьяна Курця допомогти організувати двосторонній саміт з президентом США Дональдом Трампом у Відні цим літом. За словами самого Курця, своє прохання Путін озвучив під час офіційного візиту в столицю Австрії 5 червня.

Нагадаємо, 21 березня стало відомо, що Трамп хоче зустрітись з Путіним для обговорення гонки озброєнь. Американський президент зауважив, що таке "змагання" у військовій потужності "виходить з-під контролю". Financial Times зауважило, що бажання американського президента зустрітися з Путіним певною мірою потішить російського президента, який отримав майндат на основі перемоги на виборах всупереч напрузі у відносинах із Заходом.

Перед тим Трамп привітав Путіна з перемогою, попри поради своїх помічників цього не робити. Американський президент також вирішив під час телефонної розмови не засуджувати Путіна через нещодавнє отруєння російського шпигуна. Це викликало невдоволення у Республіканській партії.

Зокрема, сенатор-республіканець Джон Маккейн розкритикував такі дії Трампа, а також назвав Путіна диктатором, а російські вибори – фікцією. Критично на це відреагував і лідер республіканської більшості у верхній палаті американського Конгресу Мітч Макконнелл.