Трамп засумнівався в призначенні Шанахана главою Пентагону – NBC

12 червня 14:56

Серед інших можливих кандидатів - Марк Еспер.

 

Президент США Дональд Трамп, схоже, задумався про кандидатуру Патріка Шанахана як наступного міністра оборони Сполучених Штатів і минулого тижня запитав кількох довірених осіб у Франції про альтернативних кандидатів, сказали чотири джерела NBC News. Білий дім оголосив 9 травня, що Трамп вирішив висунути кандидатуру Шанахана, який виконує обов'язки міністра оборони з січня. Але Білого дому ще належить офіційно представити кандидатуру Шанахана в Сенат.

У Нормандії минулого тижня Трамп запитав, принаймні, у трьох людей, що вони думають про Шанахана, і чи є у них є які-небудь пропозиції по іншим кандидатам.

Джерела додали, що також розглядалася кандидатура Марка Еспера на той випадок, якщо Трамп вирішить відкликати свою заяву про призначення Шанахана. Еспер вже був серед кандидатів, яких Трамп раніше розглядав на посаду міністра оборони.

Читайте також: Глава Пентагону та міністр оборони Туреччини домовилися обговорити ситуацію з С-400 та F-35

Нагадаємо, 21 грудня 2018 року на тлі рішення Дональда Трампа про виведення військ із Сирії міністр оборони США Джеймс Меттіс оголосив про свою відставку.

Згідно з рішенням Трампа, з 1 січня 2019 року його наступником став заступник міністра оборони Патрік Шанахан.

10 травня президент США Дональд Трамп прийняв рішення висунути на пост міністра оборони США Патріка Шанахана, виконуючого обов'язки глави Пентагону на даний момент.