Трамп залишив Євросоюз за бортом торгових переговорів з Китаєм - The Wall Street Journal

11 березня 01:25

Вашингтон приховує від своїх європейських партнерів дуже багато деталей обговорення майбутньої торговельної угоди з Пекіном.

 

Європейський союз запідозрив президента США в умисному приховуванні важливих деталей переговорів щодо торговельної угоди з Китаєм від європейських партнерів; у Брюсселі підозрюють, що Трамп є недостатньо щирим у цьому питанні, повідомляє американське видання The Wall Street Journal із посиланням на власні джерела у владних колах Євросоюзу.

Брюссель неприємно вражений тим, що Трамп намагається привласнити собі усі лаври досягнення торгової угоди з Китаєм, називаючи її "моя угода", замість того, щоб "виступити єдиним фронтом з ЄС з метою врегулювання непорозумінь з КНР".

"У Європейському союзі... пильно стежать за обговоренням торгової угоди США - Китай на предмет порушень правил СОТ", - йдеться у повідомленні.

Торгова війна почалася навесні 2018 року, коли Вашингтон прийняв рішення підвищити мита на алюміній і сталь з низки країн, зокрема, з Китаю. На саміті "Великої двадцятки" в Буенос-Айресі Трамп і Сі погодилися на перемир'я в торговій війні, домовившись відкласти до березня 2019 введення нових торгових мит.

28 лютого у Білому домі заявили про "величезний" прогрес у переговорах з Китаєм, зазначивши, що дві країни стоять на порозі історичної угоди.