Трамп закликав республіканців і демократів об'єднатися навколо стіни з Мексикою

23 листопада 16:54

Глава Білого дому закликає членів Конгресу зміцнити південний кордон США.

 

Президент США Дональд Трамп закликав своїх союзників з Республіканської партії об'єднатися з конкурентами демократами для того, щоб ухвалити пакет законів, який дозволть профінансувати стіну на кордоні з Мексикою. Стіна на кордоні була одним із пунктів передвиборчої програми Трампа в 2016 році.

"Республіканці і демократи повинні зібратися разом, нарешті, з великим пакетом [законів про] прикордонну безпеку, який буде включати [у себе] фінансування стіни. Після 40 років розмов, нарешті, настав час для дій. Зміцніть кордон, раз і назавжди, зараз", - написав Трамп в Twitter.

Частина каравану мігрантів, які прагнуть потрапити в США, вже прибула в прикордонне мексиканське місто Тіхуана, через що влада міста оголосила гуманітарну кризу.

Читайте також: У прикордонному місті Мексики протестують проти каравану мігрантів

Караван мігрантів з Центральної Америки рухається в бік Сполучених Штатів вже більше місяця. Своїми основними мотивами учасники каравану називають прагнення втекти від насильства в центральноамериканських країнах і забезпечити собі краще життя. 9 листопада Трамп підписав президентський указ, який забороняє надавати притулок тим мігрантам, які потрапили на територію США незаконно.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп 25 жовтня заявив, що змушений залучити сили армії для припинення незаконних проникнень мігрантів на територію Штатів з боку Мексики; його заява прозвучала на тлі повідомлень про рух в США через територію Мексики колони мігрантів з кількох тисяч громадян латиноамериканських країн, які біжать від економічної кризи. Мова йшла про 800 військових, які повинні були надати допомогу в охороні кордону. Однак стало відомо, що США збільшили свою присутність на мексиканському кордоні до 15 тисяч військових.