Трамп закликав КНДР до переговорів щодо ядерної програми

08 листопада 01:56

Проте глава Білого дому вважає, що поки не час для особистої зустрічі з північнокорейським лідером Кім Чен Ином.

 

Президегт США Дональд Трамп закликав Північну Корею почати переговори щодо ядерної програми. Ще місяць тому він стверджував, що переговори з КНДР - марна трата часу.

Виступаючи на спільній прес-конференції з президентом Південної Кореї Мун Чже Іном в Сеулі, Трамп сказав, що для КНДР "має сенс сісти за стіл переговорів і почати робити правильні кроки в інтересах не тільки північнокорейського народу, але і всього людства", передає BBC.

Глава Білого дому також не виключив можливості особистої зустрічі з північнокорейським лідером Кім Чен Ином, однак час для неї "поки не прийшло".

"Я спілкуюся з різними людьми з Китаю, Японії, Південної Кореї. Я збираюся у В'єтнам і Філіппіни. Непогано, коли люди спілкуються, і я не думаю, що готовність до переговорів свідчить про вашої слабкості чи сили. Так що я готовий до зустрічі. Але ми подивимося. Думаю, поки що час ще не прийшов", - сказав Трамп.

При цьому він продовжує закликати Росію і Китай посилити тиск на Пхеньян.

"Неприйнятно, що деякі країни продовжують фінансувати режим, який стає все більш небезпечним", - заявив Трамп, говорячи про необхідність зупинити торгівлю з Північною Кореєю.

Президент США знаходиться в Південній Кореї в рамках 11-денного азіатського турне, під час якого він відвідає п'ять країн. Після візитів в Японію і Південну Корею президент США відправиться в Китай, а потім у В'єтнам і Філіппіни.

Нагадаємо, що раніше президент США Дональд Трамп запевнив, що Вашингтон готовий до різних варіантів розвитку подій навколо Північної Кореї.

"Ми готові до всього. Ви будете шоковані, якщо дізнаєтеся, наскільки ми готові, якщо буде потрібно", - заявив Трамп 22 жовтня в інтерв'ю телеканалу Fox News.

При цьому американський президент зазначив, що високо цінує роль Китаю в чиненні тиску на північнокорейський режим.