Трамп виступив за розширення НАТО

20 березня 11:21

Президент США вважає, що до НАТО могла би вступити Бразилія.

 

Президент США Дональд Трамп сказав, що він не проти вступу Бразилії до НАТО. Американський лідер активно вивчає можливість прийняти латиноамериканську країну до Північноатлантичного або якого-небудь іншого військового альянсу. Про це він повідомив у вівторок, 19 березня, під час зустрічі з бразильським колегою Жаїром Болсонару в Білому домі.

Трамп також висловив підтримку клопотанню Бразилії про членство в Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР).

Незадовго до своєї першої зустрічі з Трампом президент Болсонару хвалебно відгукнувся про його імміграційну політику. Він однозначно висловився за обіцяне Трампом будівництво стіни на кордоні США і Мексики.

Болсонару вступив на посаду президента Бразилії в січні 2018 року. В ході своєї передвиборної кампанії він свідомо орієнтувався на Дональда Трампа. В інтерв'ю Fox News він висловив сподівання на дружбу з американським лідером: "Я хочу відкрити йому своє серце і зробити все, що піде на користь бразильського і американського народів".

У щорічному звіті НАТО також підтвердив перспективу членства України в Альянсі. У блоці підкреслили, що суверенна, незалежна і стабільна Україна, віддана демократії та верховенству права, є ключем для євроатлантичної безпеки.