Трамп висловив надію на кращі відносини з Росією

03 квiтня 03:15

Президент США сподівається, що РФ не буде становити загрозу для НАТО.

 

Президент США Дональд Трамп сподівається, що Російська Федерація не становитиме загрозу для безпеки Північноатлантичного альянсу, заявивши про це у відповідь на запитання журналістів під час зустрічі з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Білому домі, передає "УНІАН".

"Я сподіваюся, що вона (Росія – прим. ред.) не складе загрози безпеці. Я сподіваюся, що у нас будуть хороші відносини з Росією, і крім того, з Китаєм і всіма іншими", – підкреслив Трамп, відповідаючи на питання про те, якого роду різновид загрози РФ представляє для Альянсу.

Трамп заявив, що з початку його президентства НАТО стало міцніше, Столтенберг, у свою чергу, зазначив, що союзники стали робити більше інвестицій у безпеку.

"І це забезпечує нові можливості, яких ми потребуємо, щоб підтримувати надійне стримування і оборону всіх країн НАТО", – підкреслив генеральний секретар.

При цьому, на тлі заяв про безпеку та міцність НАТО, Трамп підкреслив, що сподівається на налагодження відносин з Росією у майбутньому.

"Але я думаю, що ми порозуміємося з Росією. Я вірю в це", – підкреслив президент США.

1 лютого держсекретар США Майк Помпео анонсував вихід Сполучених Штатів з ДРСМД.США завершать вихід з Договору протягом шести місяців, якщо Росія не повернеться до виконання ДРСМД. Наступного дня президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія призупиняє участь у ДРСМД.

Раніше заступник державного секретаря США з контролю над озброєннями і міжнародної безпеки Андреа Томпсон заявила про те, що Сполучені Штати вимагають від Росії знищити ракету 9М729, наявністю якої Москва порушує ДРСМД - в цьому випадку угода може бути врятовано.

Детальніше про підготовку нового договору з контролю за ракетами середньої і меншої дальності читайте у статті Олексія Їжака "Договір помер. Хай живе договір!" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".