Трамп вирішив оголосити КНДР державою-спонсором тероризму

20 листопада 23:07

Зараз в американському списку спонсорів тероризму значаться Іран, Судан і Сирія.

 

Президент США Дональд Трамп оголосив про рішення включити Північну Корею до списку країн, які спонсорують тероризм.

"Президент оголосив, що США знову включить Північну Корею в списку країн - спонсорів тероризму", - повідомила в понеділок прес-секретар Білого Дому Сара Сандерс у Twitter.

Трамп заявив, що внесення у список повинно було статися "багато років тому".

"В додаток до погроз світової спільноти ядерних руйнуванням Північна Корея неодноразово підтримувала акти міжнародного тероризму, в тому числі вбивства на іноземній території", - цитує Трампа агентство "Блумберг".

Мінфін США збирається оголосити додаткові заходи проти КНДР. Санкції передбачають обмеження підтримки з боку США, заборона на експорт і продаж засобів оборони, контроль за експортом засобів подвійного призначення, а також різні фінансові обмеження. Мінфін США вже неодноразово розширював інші санкційні списки відносно КНДР.

Зараз в американському списку спонсорів тероризму значаться Іран, Судан і Сирія. Іран був включений в список в 1984 році, Судан в 1993, а Сирія в 1979 році. Північна Корея також була в списку з 1988 року, проте в жовтні 2008 року держдепартамент США оголосив про виключення КНДР зі списку, так як вдалося прийти до згоди з приводу проведення інспекцій північнокорейських ядерних об'єктів.

Раніше Дональд Трамп назвав КНДР пеклом. У свою чергу в КНДР засудили Трампа до смертної кари за образу Кім Чен Ина.