Трамп відповів на критику зустрічі з Путіним у Гельсінкі

17 липня 03:48

Президент зазначив, що він довіряє своїм спецслужбам, але вважає, що побудова нормальних відносин між США і РФ важливіше.

 

Президент США Дональд Трамп, якого раніше з приводу його поведінки на зустрічі у Гельсінкі жорстко розкритикували дуже багато американців, починаючи від його однопартійців по Республіканській партії і закінчуючи запеклим ворогом Трампа сенатором Маккейном, дав відповідь на критику, традиційно використавши для цього свій Twitter.

"Як я сказав сьогодні і неодноразово раніше: Я абсолютно впевнений у співробітниках американських спецслужб. Проте я також усвідомлюю, щоб побудувати світле майбутнє, ми не можемо виключно зациклюватися на минулому. Як дві найбільші в світі ядерні держави, ми повинні налагодити відносини!" - зазначив Трамп.


Читайте також: Порошенко спіймав Путіна на визнанні незаконності анексії Криму під час зустрічі з Трампом

Як повідомлялося, 16 липня у Гельсінкі відбулися переговори президента США Дональда Трампа і президента Росії Володимира Путіна. Повноформатним переговорам американської та російської делегації передувала двогодинна розмова Трампа з Путіним віч-на-віч.

На підсумковій прес-конференції Трамп і Путін повідомили, що обговорювали російської втручання в американські вибори, ситуацію в Україні та Сирії, реалізацію Мінських домовленостей, газопровід "Північний потік-2", а також проблему розповсюдження ядерної зброї.

Трамп засумнівався у втручанні росіян в президентські вибори 2016 року, а також пообіцяв "Північному потоку-2" серйозну конкуренціюз боку американських експортерів зрідженого газу.

Путін, у свою чергу, також заперечує втручання в американські вибори, і заявив, що Росія незбирається повертати аннексований Крим.

Сенатор від штату Арізона Джон Маккейн жорстко розкритикував поведінку президента США Дональда Трампа на переговорах з президентом Росії Володимиром Путіним. Маккейн назвав саміт у Гельсінкі "одним з найганебніших виступів американського президента в історії". А колишній керівник Центрального розвідувального управління Джон Бреннан назвав зрадою заяви Дональда Трампа на спільній прес-конференції з президентом РФ Володимиром Путіним, яка відбулася сьогодні, 16 липня, в Гельсінкі.

Всі новини щодо зустрічі президента США Дональда Трампа і президента Росії Володимира Путіна читайте у спецтемі "Зустріч у Гельсінкі: перші повноформатні переговори Путіна і Трампа".