Трамп відмовився скорочувати видобуток нафти

04 квiтня 04:33

Президент США заявив, що влада країни допоможе нафтовим компаніям, що постраждали від падіння попиту на нафту на тлі епідемії коронавірусу, щоби ті залишилися в "хорошій формі".

 

Президент США Дональд Трамп заявив, що виступив посередником в угоді Росії і Саудівської Аравії за скорочення видобутку нафти на 15 млн барель на добу, передає Reuters.

При цьому американський лідер зазначив: США, у свою чергу, обсяги видобутку нафти зменшувати не зобов'язані, і додав, що не піде з цього питання ні на які поступки Москві і Ер-Ріяду.

За словами міністра енергетики США Дена Бруйетта, Білий дім налаштований на те, що Росія і Саудівська Аравія прийдуть до угоди в найближчі кілька днів.

Крім цього, Трамп заявив: влада США допоможе нафтовим компаніям країни, які постраждали від падіння попиту на нафту на тлі епідемії коронавірусу, щоб ті залишилися в "хорошій формі".

В якості заходів підтримки влади США дозволять нафтовим компаніям зберігати надлишкову нафту, яка у них накопичилася через низький попит, в Стратегічному нафтовому резерві країни (SPR) для продажу в майбутньому по більш високим цінам. Трамп зазначив, що ці компанії заслуговують допомоги держави, оскільки вони довгий час утримували США на плаву.

Як повідомлялося раніше, в світі утворився дефіцит місць для зберігання нафти.

Міністерство енергетики США дозволив приватним нафтовим компаніям орендувати державні надзвичайні сховища нафти, виконуючи розпорядження президента Трампа про накопичення максимальних запасів нафти.