Трамп у вівторок представить мирний план для Близького Сходу

28 сiчня 00:27

Палестинські офіційні особи пригрозили вийти з попередніх угод.

 

Президент США Дональд Трамп заявив про те, що представить у вівторок у Білому домі свій давно відкладений мирний план на Близькому Сході.

"Отже, завтра о 12 годині ми оголосимо план. І це дуже великий план, це буде пропозиція між Ізраїлем і палестинцями, ми близькі до цього як ніколи, і ми подивимося, що станеться. У нас є підтримка прем'єр-міністра, у нас є підтримка інших сторін, і ми думаємо, що в кінцевому підсумку ми отримаємо підтримку палестинців, подивимося", - сказав Трамп.

Трамп висловив надію на те, що палестинці "зрештою" підтримають його проект.

Прем'єр-міністр Ізраїлю заявив, що близькосхідний мирний план Трампа "може стати можливістю століття".

У неділю палестинські офіційні особи пригрозили вийти з ключових положень угод Осло, які визначають відносини з Ізраїлем, якщо президент США Дональд Трамп оголосить про свій близькосхідний мирний план на наступному тижні.

Керівник палестинських переговорів Саїб Ерекат сказав AFP, що Організація визволення Палестини залишає за собою право "вийти з тимчасової угоди", конкретної частини угоди в Осло, якщо Трамп оприлюднить свій план.

Лідер Хамасу Ісмаїл Ханія сказав у неділю, що мирний план по Близькому Сходу "не пройде" і може призвести до відновлення насильства з боку палестинців.

Як повідомлялося, віце-президент США Майк Пенс запросив прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньяху відвідати Вашингтон.

Детальніше про новий план Трампа щодо вирішення арабо-ізраїльського конфлікту читайте в статті Віталія Федяніна "Бізнес-план Кушнера" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".