Трамп: США повинні маніпулювати курсом долара

04 липня 12:51

У Білому домі вважають, що цим займаються Китай і Європа.

 

Президент США Дональд Трамп звинуватив Китай і Європу в тому, що вони грають в "гру з великою валютною маніпуляцією", і заявив, що Сполучені Штати повинні відповідати цим зусиллям, що прямо суперечить офіційній політиці Вашингтона не маніпулювати курсом долара для отримання торговельних переваг, повідомляє агентство AP.

Трамп сказав, що, якщо Америка не буде діяти, країна продовжить "бути манекеном, який байдикує і ввічливо спостерігає, як інші країни продовжують грати в свої ігри - як вони це роблять протягом багатьох років".

Торгова війна між США і Китаєм почалася навесні 2018 року, коли Вашингтон ухвалив рішення підвищити мита на алюміній і сталь з низки країн, зокрема з Китаю. На саміті "Великої двадцятки" у Буенос-Айресі Трамп і Сі погодилися на перемир'я у торговій війні, домовившись відкласти до березня 2019 року запровадження нових торгових мит.

Трамп на початку квітня розповів, що на переговорах вдалося досягти прогресу, а США і Китай близькі до того, щоб укласти угоду. Однак 7 травня США анонсували підвищення мит на низку товарів китайського виробництва з 10% до 25%, а в найближчій перспективі обкласти 25%-вим митом інші товари імпорту з Китаю.

Детальніше про торгову війну між двома наддержавами читайте в матеріалі Олексія Їжака "Холодна" війна з "гарячими" сутичками" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".