Трамп розповів, чому не носитиме маску

07 травня 14:57

Глава Білого дому побоюється, що американці не повірять йому в тому, що він намагається відновити економіку.

 

Президент США Дональд Трамп сказав своїм консультантам про те, що він вважає, що носіння маски для обличчя "відправить неправильне повідомлення". Президент сказав, що через це створюється враження, що він турбується про своє здоров'я, а не про відновлення економіки країни, повідомляє в четвер агентство AP.

Наголошується, що помічники Трампа кажуть, що саме відновлення економіки є ключем до його шансу на переобрання у листопаді

Більш того, Трамп також сказав своїм довіреним особам, що боїться, що він буде виглядати безглуздо в масці, а зображення буде з'являтися в негативній рекламі, розповіло одне з джерел AP.

Раніше Трамп відмовився від свого твердження, що вакцина проти нового коронавірусу буде розроблена до кінця цього року. Після гучних заяв Трамп відповів, що "не може бути впевненим".

Читайте також: Американців закликають носити маски у громадських місцях, Трамп відмовився

Поки розробка американської вакцини все ще триває, Трамп звернувся до Німеччини, яка більше просунулась у розробках, ніж американські експерти, з пропозицією викупити виключні права на вакцину від коронавірусу за "великі суми грошей". Однак, німецькі міністри гнівно відреагували на це, заявивши, що "Німеччина не продається".

До того ж, наразі у Сполучених Штатах випробовують масу ліків, сподіваючись якнайшвидше виявити ефективний план лікування. Наразі випробовують десять видів ліків проти коронавірусу, у планах тестування ще 15-ти.