Трамп розкритикував ЗМІ за оприлюднення його висловлювань "не для друку"

01 вересня 05:30

Президент США щиро обурився тим, що ЗМІ не дотримали даного йому слова і розповсюдили інформацію.

 

Президент США Дональд Трамп у черговий раз обрушився з різкою критикою на американські ЗМІ, але на цей раз за справу і вибірково - жорсткого розносу зазнали видання, які опублікували його слова щодо торгових переговорів з Канадою, сказані в інтерв'ю агентству Bloomberg за умови, що це буде "не під запис". Трамп розповів про інцидент на своєму виступі під час поїздки у місто Шарлотт у штаті Північна Кароліна, передає УНН.

"Я вчора дав інтерв'ю агентству Bloomberg, і я сказав, що це буде не під запис, а потім зробив заяву за Канадою... І я сказав жорсткі слова (про Канаду - ред.), і я дійсно так думаю. Але вони (ЗМІ - ред.) порушили цю домовленість - ред.), вони так і сказали, що порушують її. Просто неймовірно, що відбувається з брехливими ЗМІ, просто неймовірно!" - обурився Трамп.

Втім, пожартував він, насправді нічого страшного тут немає - як мінімум, тепер Канада знає, що він думає з приводу угоди.

"Коли ти говориш щось не під запис, це, звичайно, не юридична угода, але це справа честі... Це дуже безчесні люди. Але, зрештою, нічого страшного тут немає, тому що, принаймні, Канада тепер знає, що я думаю з цього приводу", - додав американський лідер.

Нагадаємо, інформаційне агентство Bloomberg допустило серйозний промах - після взяття інтерв'ю у президента США Дональда Трампа воно чи то навмисно, чи то випадково допустило витік декількох його висловлювань щодо нової торгової угоди США з Канадою, даних не під запис, до канадської газети Toronto Star.