Трамп розкритикував Росію, Сирію та Іран за вбивства цивільних в провінції Ідліб

27 грудня 08:05

Водночас він похвалив Туреччину за зусилля, спрямовані на захист мирних жителів.

 

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп застеріг Росію, Сирію та Іран від вбивств цивільних мешканців у сирійській провінції Ідліб. Водночас він похвалив Туреччину за захист мирних жителів.

"Росія, Сирія та Іран вбивають або ж збираються вбити тисячі невинних цивільних у провінції Ідліб. Не робіть цього! Туреччина наполегливо працює над тим, щоб зупинити цю бійню", - написав президент у Twitter.

Раніше повідомлялося, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що в січні представить в турецькому парламенті законопроєкт про відправку військ до Лівії, як тільки парламент відновить роботу. Ердоган стверджує, що про це його попросила влада Лівії, де з 2014 року триває збройний конфлікт. Раніше Ердоган обурився присутністю в Лівії російських найманців.

За час війни в Сирії з 2011 року, за даними ООН, загинули понад півмільйона людей і ще кілька мільйонів були змушені покинути свої будинки. За даними спостерігачів з Сирійської мережі з прав людини, більшість цивільних загинули від рук терористів ІГІЛ, а також союзу Росії та сил режиму Асада.

Нагадаємо, у лютому Туреччина проведе саміт щодо Сирії з лідерами Франції, Німеччини і Великобританії на тлі напруженості навколо конфлікту

23 жовтня Міністерство оборони Туреччини заявило про завершення антикурдської військової операції на півночі Сирії. Детальніше про протистояння в Сирії читайте у статті Віктора Каспрука "Америка перебиває "сирійську гру" Кремля" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".