Трамп розглядає кандидатуру колишнього сенатора Вебба на посаду міністра оборони

04 сiчня 04:33

Вебб раніше був сенатором від штату Вірджинія. Крім цього, він займав пост морського міністра США.

 

Нинішній виконуючий обов'язки голови Пентагону Патрік Шанахан може пробути у своєму кріслі менший час, ніж здавалося; президент США Дональд Трамп уже розглядає кандидатуру колишнього сенатора Конгресу США Джеймса Вебба на пост міністра оборони, повідомляє The New York Times.

"На умовах анонімності три чиновника та високопосадовець з Міністерства оборони підтвердили, що ім'я Вебба циркулировало в Білому домі", - йдеться в повідомленні.

Вебб раніше був сенатором від штату Вірджинія. Крім цього, він займав пост морського міністра США. Вебб - відвертий противник війни в Іраку, що повністю збігається з думкою Трампа з цього приводу. Також Вебб критикував "ядерну угоду" з Іраном, укладену попереднім президентом Бараком Обамою і завжди виступав за більш жорсткі і агресивні заходи щодо Китаю.

Нагадаємо, на тлі рішення Дональда Трампа про виведення військ із Сирії міністр оборони США Джеймс Меттіс оголосив про свою відставку. Згідно з рішенням Трампа, його наступником став заступник міністра оборони Патрік Шанахан.