Трамп пророкує перемогу Байдена на праймеріз серед демократів

10 травня 17:30

Глава Білого знову розкритикував свого ймовірного головного конкурента на виборах американського президента.

 

Президент США Дональд Трамп передбачив, що колишній віце-президент країни часів Бараку Обами Джо Байден переможе на праймеріз Демократичної партії сенатора від Вермонта Берні Сандерса в і стане кандидатом від політичної сили на виборах глави Білого дому в листопаді 2020 року.

"Схоже, це буде сонний моторошний Джо [Байден], а не божевільний Берні [Сандерс]. Всі інші швидко тануть", - написав Трамп в Twitter в п'ятницю.

Байден втретє балотується в президенти США. Вперше демократ став кандидатом на президентських виборах в 1988 році, але відкликав свою кандидатуру з виборів через три місяці після початку кампанії. У 2008 році він знову став боротися за своє висунення від Демократичної партії, однак потім зняв свою кандидатуру з праймеріз. Потім Обама вибрав Байдена в якості кандидата на пост віце-президента. У парі з Обамою Байден двічі займав пост віце-президента - з 2009 по 2017 рік.

Останнє соціологічне опитування показало, що колишнього віце-президента США Джо Байдена перед праймеріз підтримують 36% виборців Демократичної партії і він випереджає свого найближчого конкурента по партії сенатора від штату Вермонт Берні Сандерса на 14%.