Трамп пригрозив повністю перекрити кордон з Мексикою

28 грудня 15:15

Президент США заявив, що це буде необхідно, у випадку відмови демократів підтримати проект стіни.

 

Президент Дональд Трамп заявив, що США будуть змушені закрити кордон з Мексикою, якщо демократи не схвалять фінансування стіни на південному американському кордоні. Про це він сказав на своїй офіційній сторінці в Twitter.

"Нас змусять повністю закрити південний кордон, якщо демократи-обструкціоністи не дадуть нам грошей на завершення стіни і не дозволять змінити сміховинні міграційні закони, які звалили на нашу країну", - написав Трамп.

"Важко повірити, що можуть бути Конгрес і президент, які б схвалили такі закони", - зазначив він.

Трамп збирається звести стіну на кордоні з Мексикою, щоб вирішити проблему незаконної міграції. На будівництво цього об'єкта потрібно $ 5,7 млрд з бюджету, однак законодавці відмовилися затверджувати бюджет з урахуванням витрат на зведення стіни. Американські сенатори так і не змогли досягти компромісу у питанні фінансування федеральних установ, тому опівночі 21 грудня по всім США ці установи тимчасово призупинили роботу, ввівши країну у так званий "шатдаун" (англ. Shutdown - відключення).

Раніше Трамп закликав республіканців і демократів об'єднатися навколо стіни з Мексикою і пригрозив назавжди закрити південний американський кордон.