Трамп представив кандидатуру на посаду голови Світового банку

07 лютого 01:20

На думку президента США, найкраще на цю посаду підходить представник міністерства фінансів США.

 

Президент США Дональд Трамп заявив у середу, 6 лютого, що Світовий банк, у ролі голови якого деякі ЗМІ та політики бачили доньку президента Іванку Трамп, тепер повинен очолити представник міністерства фінансів Девід Малпасс - затятий трампіст, критик міжнародних фінансових структур та ідейний прихильник необхідності їх реформування, повідомляє "Голос Америки".

"Він боровся за те, щоб фінансування було зосереджено на конкретних місцях та на проектах, які дійсно потребують підтримки і які спрямовані на людей, що живуть у крайній убогості", - заявив Трамп, аргументуючи перед широкою громадськістю свій вибір.

Девід Малпасс - американський політик, член Республіканської партії, трампіст. У 2016 році під час передвиборної кампанії Дональда Трампа був його старшим економічним радником. З вересня 2017 року займає посаду заступника міністра фінансів США із закордонних справ. Є жорстким критиком міжнародних фінансових інститутів, неодноразово висловлював вимоги щодо їхньої модернізації.

14 січня видання Financial Times опублікувало інформацію про те, що донька нинішнього президента США Дональда Трампа, Іванка Трамп, розглядається, як одна з кандидатур на місце голови Світового банку Джима Йонг Кіма, який залишить посаду після 1 лютого.

Нагадаємо, президент Світового банку Джим Йонг Кім покине свій пост 1 лютого 2019 року. З цього моменту обов'язки голови СБ буде тимчасово виконувати болгарський економіст Христина Георгієва.

Джим Йонг Кім очолив Світовий банк 1 липня 2012 року, змінивши на посаді президента організації Роберта Зелліка. Ініціатором висунення кандидатури Кіма був 44-й президент США Барак Обама. Через п'ять років президент СБ був переобраний на другий термін.

Джим Йонг Кім народився у Сеулі у 1959 році. У п'ятирічному віці він разом з родиною емігрував до США, де отримав медичну освіту. У 1987 році Кім заснував неурядову організацію Partners In Health.