Трамп повідомив про створення новітньої системи ПРО

06 лютого 11:37

За рік бюджет Пентагону виріс $ 16 мільярдів.

 

Президент США Дональд Трамп під час щорічного звернення до Конгресу розповів про те, що військові Сполучених Штатів спрямували всі зусилля на створення нової системи протиракетної оборони. За словами глави Білого дому, США за останні два роки почали відновлення збройних сил країни.

"За останні два роки ми почали повномасштабне відновлення збройних сил США", - розповів Трамп у зверненні, трансляцію якого вів Білий дім в YouTube. "Один з елементів військової сили - США розробляють новітню систему ПРО".

Трамп додав, що за рік бюджет Пентагону виріс $ 16 мільярдів.

Читайте також: Франція провела рідкісне моделювання стримуючого ядерного удару

1 лютого держсекретар США Майк Помпео анонсував вихід Сполучених Штатів з ДРСМД.США завершать вихід з Договору протягом шести місяців, якщо Росія не повернеться до виконання ДРСМД. Наступного дня президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія призупиняє участь у ДРСМД.

Раніше заступник державного секретаря США з контролю над озброєннями і міжнародної безпеки Андреа Томпсон заявила про те, що Сполучені Штати вимагають від Росії знищити ракету 9М729, наявністю якої Москва порушує ДРСМД - в цьому випадку угода може бути врятовано.

Детальніше про мотиви виходу США з ДРСМД читайте в статті Олексія Їжака "Дедалі ближче до ядерного раю" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".