Трамп повідомив про новий караван мігрантів, що рухається до США

15 сiчня 15:40

Караван був сформований в Гондурасі.

 

Президент США Дональд Трамп заявив, що до американського кордону направляється новий караван мігрантів з Центральної Америки. Про це він написав на своїй офіційній сторінці в Twitter. Караван був сформований в Гондурасі.

Трамп підкреслив, що зупинити мігрантів від незаконного перетину кордону може лише стіна на південному кордоні США з Мексикою. Будівництво стіни, на яке необхідно виділити 5,6 мільярдів доларів, є ключовою причиною призупинення фінансування роботи уряду – шатдауна.

"Великий новий караван направляється до нашого південного кордону з Гондурасу. Скажіть Ненсі Пелосі і Чаку Шумеру, що дрон не зупинить мігрантів. Тільки стіна спрацює", - заявив президент США.

Американський лідер закликав "припинити політичні ігри" і закінчити шатдаун.

Федеральні установи США не працюють вже 24 дні – цей шатдаун став рекордним в історії країни.

Раніше Трамп назвав шатдаун гуманітарною кризою. Він також заявив, що має план рішення "шатдауна", але щоб його зрозуміти, демократам необхідно визнати той факт, що Трамп виграв вибори і пообіцяв захист і охорону американського народу, частиною цієї обіцянки є будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

9 січня президент США Дональд Трамп достроково перервав черговий раунд переговорів з лідерами Демократичної партії в Конгресі, які стосувалися припинення часткового "шатдауна" держустанов та фінансування будівництва стіни на кордоні з Мексикою.