Трамп попросив у Конгресу більше грошей на гіперзвукову зброю

31 травня 05:29

У списку пріоритетних напрямів для фінансування за версією Білого дому не тільки гіперзвукова зброя.

 

Конгресу потрібно значно збільшити асигнування на розробку гіперзвукової зброї у 2020 фінансовому році, заявив президент США Дональд Трамп на церемонії вручення дипломів в академії Військово-повітряних сил США в Колорадо-Спрінгс 30 травня, повідомляє "Коммерсантъ".

"У нас є такі типи (гіперзвукової зброї – ред.), які знаходяться на стадії розробки – такі, яких ви ніколи не бачили, такі, які навіть не можна собі уявити", – заявив американський президент.

У списку пріоритетних напрямів для фінансування за версією Білого дому не тільки гіперзвукова зброя – Трамп хоче, щоб Конгрес погодився профінансувати проекти, пов'язані зі штучним інтелектом, ядерною зброєю, модернізацією озброєння, а також з космічною сферою.

Зазначимо, у квітні 2018 року Військово-повітряні сили США уклали з компанією Lockheed Martin договір про створення гіперзвукової зброї дальнього радіусу дії, виділивши на нього 928 мільйонів доларів. Таким чином Сполучені Штати вирішили наздогнати Росію і Китай, які досягли значного прогресу в розробці таких ракет.

Раніше голова Комітету начальників штабів ЗС США генерал Пол Сельва наголошував на тому, що в Китаї робота над розробкою такої зброї перетворилася на національну програму, в яку уряд готовий фінансувати сотні мільярдів доларів.