Трамп попередив про "дуже важкі" два майбутні тижні: за добу в США померло 700 людей

01 квiтня 03:30

Цей показник є найбільшим у країні за день. Загальна кількість летальних випадків у країні зросла до 3774.

 

Жителів США чекають дуже важкі два тижні через поширення коронавірусу, сказав президент Дональд Трамп під час брифінгу в Білому домі, передає CNN.

"Я хочу, щоб кожен американець приготувався до тяжких днях, які нас очікують. Ми пройдемо через дуже важкі два тижні", - сказав президент.

За оцінками групи координації заходів по боротьбі з вірусом, в яку входять медики, смертність в США може скласти від 100 до 240 тис осіб. Ці дані були представлені під час брифінгу. Це перший раз, коли влада робить офіційні прогнози за кількістю смертей від коронавіруса в США.

Число загиблих від коронавіруса в США за добу перевищило 700 осіб.

Цей показник є найбільшим у країні за день. Загальна кількість летальних випадків у країні зросла до 3774.

За станом на 31 березня США вийшли на третє в світі за кількістю жертв коронавірусу, випередивши у цьому списку континентальний Китай. У числі інших країн з високими показниками смертності виявилася Італія, де померли 12 428 чоловік, Іспанія з 8269 жертвами і Франція (3024 загиблих).

За даними Університету Джонса Хопкінса, в США зафіксовано вже понад 186 тис випадків зараження коронавірусом, померли 3810 людина. На поправку пішли 6910 осіб.

Директор Національного інституту алергічних та інфекційних захворювань Ентоні Фаучі заявив, що коронавірус носить циклічний характер. За його словами, другий спалах захворювання може повернутися восени поточного року через поширення хвороби від людини до людини. До нової спалаху громадяни будуть підготовлені краще, вважає Фаучі.

Адміністрація США продовжила надзвичайні обмеження у неділю, закликавши американців залишатися вдома і уникати соціальних контактів ще на місяць. Американські федеральні директиви рекомендують не збиратися більше 10 осіб та особливо закликають літніх людей і людей з наявними захворюваннями залишатися вдома.

В окремих штатах США запроваджено більш суворі обмеження, особливо в трьох штатах Нью-Йорк, Коннектикут і Нью-Джерсі, які сильно постраждали від вірусу. Трамп видав попередження про подорож в цей район, вважається епіцентром вірусу в США.