Трамп поклав на Обаму відповідальність за російську анексію Криму

27 серпня 03:39

За словами американського президента, Росія не анексувала б Крим при "правильних діях" Вашингтона.

 

Президент США Дональд Трамп заявив, що вважає свого попередника Барака Обаму відповідальним за російську анексію Криму, передає "Укрінформ".

"Обаму перехитрили. Крим анексували в роки його президентства... Президент Обама допомагав Україні, і Крим був анексований саме при ньому", - заявив Трамп після саміту G7 в Біарріце у понеділок, 26 серпня.

За словами Трампа, Обама нібито міг запобігти анексії півострова, їли б робив "правильні дії". При цьому президент США не уточнив, які саме кроки він має на увазі.

Трамп нагадав, що виключили Росію з G8 безпосередньо за захоплення Криму. Сам півострів американський президент назвав "стратегічним місцем, де Росія зберігає свої підводні човни".

Як повідомлялося, лідери Франції, Німеччини, <ританії, Італії, Канади, Японії і США вважають за доцільне зміцнювати співробітництво з Росією, але питання її повернення до G8 є передчасним. До таких висновків лідери країн-членів G7 прийшли за підсумками обговорення "російського питання" на саміті в Біарріці.

Однак, як повідомляє The Guardian, на переговорах Трамп наполегливо стверджував, що Путіна потрібно запросити на наступний саміт. З інших лідерів за столом лише Джузеппе Конте, який йде у відставку з посади прем'єр-міністра Італії, запропонував Трампу підтримку в цьому питанні, інші виступили проти.

Росіювиключили з G8 у 2014 році через анексію Криму і розв'язування війни в Донбасі.