Трамп похвалився, що може знищити Афганістан за десять днів

23 липня 05:05

Американський президент заявив, що він просто не хоче вбивати мільйони людей.

 

Сполучені Штати у змозі "стерти Афганістан з лиця землі" за 10 днів, похвалився американський президент Дональд Трамп на зустрічі з прем'єр-міністром Пакистану Імраном Ханом у понеділок, 22 липня, передає The Hill.

"Якщо б ми захотіли почати і виграти війну в Афганістані, я міг би виграти її через тиждень. Я просто не хочу вбивати 10 млн осіб", – заявив Трамп.

Однак, додав Трамп, його більше влаштовує виведення з Афганістану 14-тисячного американського військового контингенту та припинення конфлікту, який триває вже 18 років – з 2001 року, коли США окупували Афганістан.

У лютому повідомлялося про те, що США можуть вивести більше тисячі військовослужбовців з Афганістану. Скорочення чисельності військ спрямовано на підвищення ефективності операцій.

Перед цим спецпредставник Держдепартаменту США по Афганістану Залмай Халілзад заявив, що влада країни і угрупування "Талібан" досягли принципових домовленостей про мирну угоду.

За даними ЗМІ, однією з умов домовленостей є виведення іноземних військ з Афганістану протягом 18 місяців.

Детальніше про конфлікт в Афганістані читайте у статті Олександра Коренькова "Гнучкі і завзяті" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".