Трамп підтвердив свою участь у Давоському форумі, Зеленський заявлений в учасниках

09 сiчня 12:31

Всесвітній економічний форум в Давосі відбудеться наприкінці січня.

 

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп буде присутній на Всесвітньому економічному форумі в Давосі наприкінці січня, повідомляє АР. Президент України Володимир Зеленський також є у списках учасників.

Зазначається, що минулого року Трамп скасував свою участь через рекордний за тривалістю шатдаун - зупинку роботи урядових установ.

До цьогорічної американської делегації увійдуть міністр фінансів Стівен Мнучін, а також міністри з питань торгівлі, праці та транспорту і торговий представник США.

Трамп також вніс свою доньку Іванку Трамп і її чоловіка Джареда Кушнера до складу делегації.

Водночас, президент України Володимир Зеленський також планує взяти участь в економічному форумі. Окрім президента, українську сторону у Давосі представлятимуть міністр закордонних справ Вадим Пристайко, олігарх Віктор Пінчук, який щорічно організовує Український сніданок в Давосі, народний депутат від "Опозиційного блоку" Вадим Новинський, генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко та виконавча директорка громадської організації "Центр протидії корупції" Дарія Каленюк.

Нагадаємо, що 48-й Всесвітній економічний форум в Давосі пройде з 20 по 24 січня 2020 року.

Раніше повідомлялося, що у 2019 році близько трьох тисяч учасників з бізнесу, урядів, громадянського суспільства, мистецтва, культури і засобів масової інформації зібралися у швейцарському гірському місті Давос для участі в 47-му Всесвітньому економічному форумі, який був присвячений найбільш гострим глобальним проблемам. Редакція DT.UA зібрала всі ключові моменти, які обговорили на ВЕФ-2019.