Трамп підписав указ про антиросійські санкції

20 вересня 19:57

Указ посилює режим дотримання санкцій проти РФ.

 

Президент США Дональд Трамп підписав указ про посилення дотримання режиму санкцій проти Росії. Про це повідомила прес-служба Білого дому у четвер, 20 вересня. Документ посилює санкційний режим у зв'язку з ситуацією в Україні, при цьому додаткові обмеження не вводяться.

За інформацією прес-служби Білого дому, йдеться про такі закони як Протидія супротивникам Америки через санкції (CAATSA), Акт про підтримку свободи в Україні та ряді інших.

Зокрема, указ передбачає блокування власності і активів і заборону на будь-які фінансові операції з особами, пов'язаними з російською владою у відповідності з положеннями CAATSA.

Конкретні особи чи організації в указі не наводяться – вони визначаються в кожному конкретному випадку держсекретарем і міністром фінансів.

Представник Державного департаменту США повідомив, що персональні санкції торкнуться 33 фізичних та юридичних осіб Російської Федерації, пов'язаних з оборонним комплексом, а також розвідкою.

Читайте також: Італія хоче обговорити питання санкцій проти Росії на саміті ЄС у жовтні

Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що антиросійські санкції ЄС будуть залишатися в силі, поки не буде прогресу в реалізації Мінських угод про перемир'я на сході України.

Нагадаємо, 13 вересня Рада ЄС прийняла рішення про продовження на півроку індивідуальних санкцій проти низки російських громадян і компаній. Згідно з документом, обмеження продовжуються через "дії, що підривають або загрожують територіальній діяльності, суверенітету та незалежності України". Під них потрапляють 155 осіб і 44 організації.

Індивідуальні санкції Євросоюзу вперше були введені 17 березня 2014 року і постійно продовжувалися на півроку. Термін їх дії закінчився 15 вересня.