Трамп переконаний у можливості укладення торгової угоди з Китаєм

07 грудня 08:45

Президент зазначив, що він згоден з переконаннями китайської сторони.

 

Сполучені Штати Америки та Китай мають намір укласти взаємовигідну торгівельну угоду протягом наступних 90 днів, заявив американський президент Дональд Трамп, розмістивши відповідний пост у своєму акаунті в соціальній мережі Twitter.

Президент США зазначив, що Китай висловлює впевненість у необхідності укладення угоди протягом найближчих трьох місяців.

"Повідомлення з Китаю: "Команди обох сторін на даний час благополучно ведуть переговори і конструктивно взаємодіють. Ми повністю впевнені у тому, що угода (торгівлі) може бути укладена протягом наступних 90 днів", – написав президент США, додавши, що він згоден з переконаннями китайської сторони.

Повідомлялося, що міністерство закордонних справ Китаю заявило про те, що президент Сі Цзіньпін і його американський колега Дональд Трамп після зустрічі в Аргентині доручили своїм економічним командам працювати над усуненням усіх торгових мит.

Трамп і Сі домовилися з 1 січня 2019 року залишити торгові мита на рівні 2018 року. Зростання мит заморожене на 90 днів.

Раніше Трамп висловив бажання закінчити торговельну війну з Китаєм. Він попросив головних секретарів кабінету написати потенційний договір, що означатиме перемир'я в торгових конфліктах.

Із 24 вересня США запровадили 10-відсоткові мита на китайські товари на суму в $ 200 мільярдів на рік і попередили, що тариф зросте до 25% із 1 січня 2019 року, якщо Пекін не піде на поступки. Одночасно нові мита на американські товари на суму $ 60 мільярдів почали діяти в Китаї. Раніше сторони запровадили взаємні мита на продукцію вартістю $ 50 мільярдів. Торгівельна війна почалася навесні, коли Вашингтон прийняв рішення підвищити мита на алюміній і сталь з низки країн, зокрема з Китаю.